Stedentrip Bergen, Noorwegen: Tips En Highlights

Published Dec 17, 21
4 min read

Wat Te Doen In Oslo - Tips Voor Bezienswaardigheden Tijdens

Onze stedentrip Stavanger in Noorwegen met leuke musea   Stavanger,  Stedentrip, NoorwegenWat te doen in Noorwegen: mooiste plekken en bezienswaardigheden in Noorwegen (met rondreis tips!) - Follow My Footprints


Breng ook een bezoekje aan de het Operahuis en het Astrup Fearnley Museum. Alle ingrediënten voor een heerlijke Scandinavische stedentrip! Bergen Bergen in Noorwegen: ook een top idee voor jouw Scandinavische citytrip! Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen en ligt aan de westkust en is daardoor erg bekend om haar zeevaart en handel. Noorwegen jotunheimen.

Helsinki Dan de laatste topper: Helsinki! Helsinki is de hoofdstad van Finland. Dit is niet het eerste waar je aan denkt voor een Scandinavische stedentrip, maar zeker de moeite waard. Het is een hele moderne stad en er is veel te beleven. Deze Finse stad is te herkennen aan haar bijzondere mix van Scandinavische en Russische invloeden.

21-daagse Zuid-noorwegen Rondreis: Bezienswaardigheden

Stedentrip Bergen (Noorwegen)? Bezienswaardigheden & tips!Rondreis door Noorwegen met kinderen: afwisselende route in het zuiden


Stedentrip naar Bergen, Noorwegen - Reizen door Europa5x5 tips voor je stedentrip Oslo - Noorwegen.nl
Met alle overweldigende natuur zou je bijna vergeten dat Noorwegen ook een dynamisch stadsleven kent. Hoofdstad Oslo, tot 1924 Christiana geheten, is een stad met uitstekende restaurants, een uitbundig nachtleven en een aantal van de beste musea ter wereld. Stedentrip Oslo (Noorwegen) Op stedentrip naar hip Oslo? In 1952 was havenstad Oslo (ca.

000 inwoners) gastheer voor de Olympische winterspelen. De Noorse hoofdstad wordt omringd door een heuvelachtig landschap met uitgestrekte bossen en meren met alle mogelijkheden voor allerlei outdoor activiteiten. Deze unieke combinatie van natuur en cultuur maakt Oslo tot een bijzondere citytrip bestemming met unieke bezienswaardigheden. Noorwegen vakantie boeken – onze tips! Oslo bezienswaardigheden Koninklijk paleis Het koninklijk paleis in Oslo, in Noorwegen – beter bekend als Slottet – werd in de 19e eeuw gebouwd aan de Karl Johans Gate, naar een ontwerp van Hans Ditlev Franciscus Linstow.

Bergen Met Kinderen - Kinderactiviteiten In Noorwegen

Sinds 2002 is het paleis in de zomermaanden geopend voor publiek - citytrip noordkaap. Iedere dag, ongeacht het weer, vindt er om 13. 30 een wisseling van de wacht plaats. Slottet, het koninklijk paleis in Oslo. Akershus Festning Aan de oostkant van de haven ligt Akershus Festning, een kasteel gebouwd in 1299 met daaromheen een groot fort uit 1592.

Nooit lukte het om het kasteel in te nemen tot aan de tweede wereldoorlog. De nazi’s bezetten het complex en maakten er hun Noorse hoofdkwartier van. Je kunt Akershus Festing bezoeken via een poort aan het einde van Akersgata of Kongens gate bij Kirkegata. In het complex ligt het verzetsmuseum en een mausoleum waar enkele leden van het Noorse koningshuis begraven liggen.

Vakantie In Noorwegen - Tips, Inspiratie & Aanbiedingen

Akershus Festning. De haven van Oslo. Oslo Opera House Het Oslo Opera House behoort tot de meest iconische moderne gebouwen van heel Scandinavië. Het gebouw, ontworpen door Snøhetta, moet een gletsjer in de Noorse wateren voorstellen. Wat normaal niet mag kan hier wel: het hele dak van het Opera House is toegankelijk om op te lopen.

De Opera van Oslo organiseert het hele jaar door voorstellingen, zowel binnen als in de open lucht. Oslo Opera House. Stortinget Vlakbij het koninklijk paleis aan de Karl Johans Gate ligt Stortinget, het Noorse parlementsgebouw. Hier komt het parlement, ofwel Storting, bij elkaar (trondheim). Het indrukwekkende gebouw stamt uit 1866 en is te bezichtigen onder leiding van een gids.

10 Plaatsen Om Te Bezoeken In Scandinavië - Getbybus

Munch museum Edvard Munch is de bekendste Noorse kunstenaar die vooral bekend is van het wereldberoemde werk ‘de Schreeuw’ (zie hierboven). Helaas werd dit werk in 2004 uit het museum gestolen. Het is later zwaar beschadigd teruggevonden (in de Nationale Gallerie is een ander deel van de Schreeuw te bewonderen).

Zelfportret van Munch in het Munch Museum. Vikingskipshuset De vikingen begroeven hun edelen en andere belangrijke personen in speciale grafboten. Drie van deze boten, zo’n 1100 jaar oud, zijn bewaard gebleven en te zien in het Vikingskipshuset. In de schepen werden ook verschillende kostbaarheden en gebruiksvoorwerpen begraven voor het hiernamaals.

Dit Zijn De 30 Mooiste Steden In Europa Voor Jouw Volgende

Astrup Fearnley Museet Het Astrup Fearnly Museet in het centrum van Oslo’s waterfront is één van de artistieke hoogtepunten van de stad. Het museum is gevestigd in een prachtig houten gebouw met zeil-achtige daken die het een aanzicht van een oude boot geven. Het museum bestaat uit twee gebouwen; één voor de eigen collectie en één voor een wisselende collectie.

Astrup Fearnley Museet. Kon-Tiki Museet Het Kon-Tiki museum ligt op het schiereiland Bygdøy en is een geweldig museum voor kinderen. Het museum is gewijd aan de expedities van Thor Heyerdahl op de Kon-Tiki, een vlot waarmee hij van Peru naar Polynesië voer in 1947. Hij wilde met zijn expeditie bewijzen dat prehistorische volkeren die nu ver van elkaar wonen ooit met elkaar in contact zijn geweest.

Navigation

Home

Latest Posts